Gaia blog - Érdekességek a Földről

Műholdképek, fotók és cikkek, sok minden ami a Földünkkel kapcsolatos.

Utolsó kommentek

Dora, a trópusi vihar

2011.07.24. 15:14 gaia admin

letöltés nagyméretű kép (3 MB, JPEG)

Csendes-óceáni nyári idő szerint 2011. július 21-én, reggel 8-kor a Dora névre keresztelt trópusi vihar, közel 5-ös erősségű  hurrikánná fejlődött. Az Egyesült Államok Nemzeti Hurrikánkutató Központjának (NHC) jelentése szerint a Dora maximális szélsebessége 250 km/órás volt, ennél is nagyobb széllökésekkel. Ekkor a Dora 390 km-re dél-délnyugat irányban helyezkedett el Cabo Corrientestől.

A NASA Aqua műholdjának MODIS egysége készítette a fenti természetes színű képet a csendes-óceáni nyári idő szerint délután 1 órakor, július 21-én. A vihar szeme a Corrientes-foktól (Cabo Corrientes) délnyugatra található, a partokat pedig viharfelhők súrolják.

Júlis 22-én, csendes-óceáni nyári idő szerint hajnali 5 órakor az NHC jelentése szerint 1-es kategóriájúvá gyengült. A San Lucas-foktól 415 kilométerre délre a vihar szélsebessége 150 km/órás volt, az ezt követő 48 órában pedig további gyengülését jósolták a Mexikó délnyugati partjaival nagyjából párhuzamos útján.

Forrás: NASA Earth Observatory

Szólj hozzá!

Címkék: vihar mexikó hurrikán

A bejegyzés trackback címe:

https://gaia.blog.hu/api/trackback/id/tr363093743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása