Gaia blog - Érdekességek a Földről

Műholdképek, fotók és cikkek, sok minden ami a Földünkkel kapcsolatos.

Utolsó kommentek

Hosszantartó áradások Kelet-Nebraskában

2011.08.05. 08:00 gaia admin

letöltés nagyméretű kép (6 MB, JPEG)
letöltés GeoTIFF fájl (54 MB, TIFF)

letöltés nagyméretű kép (5 MB, JPEG)
letöltés GeoTIFF fájl (44 MB, TIFF)

2011 augusztusának elején a Missouri-folyó kelet-nebraskai részén lassan, de visszahúzódott az áradás. Az Amerikai Meteorológiai Szolgálat, hidrológiai-előrejelző részlegének augusztus 3-ai jelentése alapján a folyó mérsékelten áradt Nebraska keleti határa mentén.

A képeket a Landsat-5 műhold Thematic Mapper szenzora készítette a Missouri-folyóról augusztus 1-én. A folyót és az azt övező ártereket ábrázolják, Blair városának közelében, körülbelül 30 kilométerre észak-északnyugatra Omahától.

A felső kép hamisszínű, míg az alsó természetes. Amíg a természetes színű felvétel realisztikusan ábrázolja a területet - ahogyan az egy légifotón is látszódna - a hamisszínes felvétel segít elkülöníteni egymástól a vizet és az egyéb felszínborítást. A folyó menti ártereken (beleértve a keletre és nyugatra található szántóföldeket) és a mederben egyaránt sárral kevert, zavaros víz áramlott.

Az AHPS (hidrológiai előrejelző szolgálat) jelentése szerint a Missouri-folyó Blair városa mellett június 29-én 9,98 méterrel tetőzött. Ez a második legmagasabb árvíz az ott feljegyzettek közül - a rekordtartó az 1952-es áradás volt. Augusztus 3-án, reggeli 7 órakor a folyó vízszintje 9,4 méter volt és árvízi figyelmeztetés volt érvényben az említett és számos más város mentén a Missouri mentén.

Forrás: NASA Earth Observatory

Szólj hozzá!

Címkék: usa víz folyó áradás missouri nebraska

A bejegyzés trackback címe:

https://gaia.blog.hu/api/trackback/id/tr113124706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása