Gaia blog - Érdekességek a Földről

Műholdképek, fotók és cikkek, sok minden ami a Földünkkel kapcsolatos.

Utolsó kommentek

A Nanmadol tájfun

2011.08.29. 08:00 gaia admin

letöltés nagyméretű kép (5 MB, JPEG)

A Nanmadol trópusi ciklonként jött létre a Csendes-óceán nyugati része felett. Egy nappal később már trópusi viharrá erősödött, augusztus 26-ára pedig szupertájfunná vált.

A NASA Aqua műholdjának MODIS képkészítő eszköze a fenti természetes színű képet 2011. augusztus 26-án készítette a Nanmadol szupertájfunról manilai idő szerint 12:50-kor. A vihar szeme ekkor a Fülöp-szigetek északi részétől keletre volt található, átmérője pedig több száz kilométer volt.

Manilai idő szerint augusztus 26-án, 11 órakor az Egyesült Államok Tengerészeti Tájfunjelző Szolgálatának jelentése szerint, hogy a Nanmadol 135 csomós állandó szélsebességgel bírt (250km/h), a széllökései pedig 165 csomósak (305km/h) voltak. A vihar ekkor 1085 kilométerre dél-délkeletre volt a japán Kadena Légitámaszponttól. Az előrejelzések további észak-északnyugati utat jósoltak a viharnak mielőtt északkeletnek fordul.

2011. augusztus 26-án az AP hírügynökség jelentése szerint legalább 1 ember eltűnt a Fülöp-szigetekről és számos várost öntöttek el a "lassan" mozgó vihar által okozott heves esőzések.

Forrás: NASA Earth Observatory

Szólj hozzá!

Címkék: fülöp szigetek tájfun

A bejegyzés trackback címe:

https://gaia.blog.hu/api/trackback/id/tr83184322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása